Waarom een thuisbatterij?

Overdag wekken je zonnepanelen energie op, maar veelal wordt die stroom niet direct verbruikt doordat je bijvoorbeeld niet thuis bent. Deze energie wordt daardoor terug geleverd aan het energienet. Met een slimme thuisbatterij vergoot je je onafhankelijkheid. De niet direct gebruikte stroom ga je opslaan in een batterij, en dus niet terug leveren naar het net. Vanuit deze batterij kunt u uw huis voorzien van uw eigen stroom en bijvoorbeeld uw auto opladen.

Vrijblijvende offerte thuis batterij.

Voordelen van een thuisbatterij

Thuisbatterij maakt je zelfvoorzienend

Een zelfvoorzienende toekomst waarin we geen beroep hoeven te doen op het dure energienet. Het komt elke dag een stapje dichterbij. Een thuisbatterij is de ontbrekende schakel in de energievoorziening thuis. Vooral omdat alles tegenwoordig steeds meer ‘digitaal’ gebeurt. Zo kan men de vaatwasser en wasmachine laten draaien op de piekuren van zonnepanelen, terwijl de thuisbatterij ook de stroom kan doorzetten voor het opladen van de elektrische auto. Dat zorgt voor een zelfvoorzienend en inclusief systeem.

Voordelen van een thuisbatterij

Efficiënter gebruik van zonne-energie

Zonnepanelen hebben inmiddels hun waarde bewezen. Met 100% groene stroom van eigen dak bespaar je flink op je energierekening. Toch kan het efficiënter. ‘s Avonds als de zon onder is – en zonnepanelen ‘uit’ staan – zetten we vaak onze vaatwasser of wasmachine aan. We moeten dan toch weer een beroep doen op het energienet. Met de thuisbatterij maak je ook ‘s avonds nog gebruik van duurzame zonne-energie, ook als het buiten donker is.

Voordelen van een thuisbatterij

Lagere energiekosten

Tot slot zorg je er met de thuis batterij  natuurlijk voor dat je energiekosten ingrijpend lager uitvallen. Dat merk je nu misschien nog niet zozeer, maar inmiddels staat de salderingsregeling op losse schroeven. Reden genoeg om nu alvast na te denken over een duurzaam alternatief: de thuisbatterij.

Voordelen van een thuisbatterij

Noodvoorziening bij stroomuitval

Een stroomstoring: veel mensen hebben er wel eens last van gehad. Heb je geen back-up voor de stroomvoorziening? Dan loop je het risico dat je vriezer, koelkast en verlichting uitvallen. Niet zo leuk, want huishoudelijke apparaten zijn afhankelijk van de vertrouwde stroomtoevoer. De Soly Powercell® beschikt over ingebouwde software om te fungeren als noodvoorziening tijdens een stroomuitval. Momenteel mag die off-grid functionaliteit nog niet worden ingezet binnen Nederland. Mocht dit wel het geval zijn, dan heb je met een Soly Powercell® de gewenste oplossing al in huis. Dit vereist nog wel een aantal ingrepen in de meterkast met de installatie van noodgroepen. Je hebt daarbij zelf invloed op de vraag welke apparaten je aan wilt sluiten op de noodgroep(en).

Voordelen van een thuisbatterij

Goedkope netstroom opslaan op thuisbatterij

De thuisbatterij is een veelzijdig product. Heb je een dynamisch energiecontract en wil je goedkope netstroom opslaan op de thuisbatterij? Dat is ‘gewoon’ mogelijk. Steeds vaker hebben we te maken met een negatieve stroomprijs. Hiervan is sprake op momenten dat het aanbod duurzame energie (zon- en windenergie) zo groot is, dat het energienet volledig vol loopt. Als gebruiker krijg je vervolgens een vergoeding voor het afnemen van stroom, als zijnde een ‘beloning’ voor het drukverlagende effect op het energienet. Die goedkope stroom kan je echter ook opslaan op de thuisbatterij, en pas terugleveren aan het energienet als de stroomvraag- en prijs stijgen. Zo haal je meer financieel voordeel uit een dynamisch energiecontract én verminder je de terugverdientijd van de thuisbatterij.