Zonnepanelen
Vogelwering

Vogels kunnen flink wat schade aan zonnepanelen toebrengen. De vogels vervuilen het oppervlak van de zonnepanelen of beschadigen de bedrading. Hiernaast de ventilatie van de zonnepanelen essentieel voor de opbrengst. Vogelnesten hinderen deze ventilatie, ook kan deze vervuiling voor verstopping in de dakgoot zorgen. Het plaatsen van vogelwering rondom de zonnepanelen is dan een ideale oplossing!

Vraag in één klik een offerte op maat aan.

Gecertificeerde monteur

Uiteraard word de vogelwering door een gecertificeerde zonnepanelen monteur gemonteerd. Dit om de garantie en kwaliteit van de pv installatie de waarborgen.

Hoger rendement

Door verhindering van ventilatie kan de pv installatie warmer worden dan nodig is. Hierdoor behaald u een minder hoog rendement.

Verleng de levensduur

Door de ventilatie te optimaliseren verlengd u de levensduur van uw pv installatie.

Waarom kiezen voor vogelwering?

Ieder voorjaar vindt het broedseizoen van vogels plaats. Vogels gaan op zoek naar een plek waar zij hun nest kunnen bouwen om te broeden. Vaak vormen zonnepanelen een ideale plek, doordat er een open ruimte aanwezig is tussen de zonnepanelen. Onder andere kraaien, mussen en kauwen vinden het vaak fijn om hier een vogelnest te bouwen.
Helaas kunnen deze vogelnestjes en al het gerommel van de vogels voor flinke schade zorgen en in het slechtste geval zelfs een kapotte installatie. Denk hierbij aan de bekabeling die aangetast wordt. Voorkom schade en overlast wanneer vogels gaan nestelen door vogelwering voor zonnepanelen te gebruiken.

De voordelen van vogelwering

Minder vaak schoonmaken

Je hoeft de zonnepanelen daardoor een stuk minder vaak schoon te maken. Schone zonnepanelen geven een mooiere en verzorgde uitstraling, waardoor je er meer van kunt genieten! Niet alleen behoud je zo optimale ventilatie en voorkom je geluidsoverlast, je zonnepaneleninstallatie zal beter en langer meegaan.

Een betere nachtrust

Je krijgt er betere nachtrust voor terug Als vogels nestelen en zich veel op het dak bevinden, is de kans groot dat je dit binnen goed kunt horen. Zeker wanneer je onder het dak slaapt kan dit als erg storend ervaren worden. Door vogelwering te laten plaatsen voorkom je dat je slaap verstoord wordt, waardoor je een stuk fijner wakker wordt!

Niet meer zelf de ladder op

Nog een voordeel van vogelwering bij de zonnepanelen is dat je niet meer de ladder op hoeft om vogelnesten en ander vuil te verwijderen. Vogels en ongedierte veroorzaken niet alleen schade, maar ook troep. Zeker richting het najaar is het fijn als je niet tijdens harde wind of slecht weer het dak op moet om verschillende takken en algen die een vogelnest met zich meebrengt te verwijderen. .

Risico's verminderen

Als je deze schade niet voorkomt kan het nare gevolgen hebben voor de zonnepanelen. Vogelnesten onder de zonnepanelen kunnen niet alleen schimmels veroorzaken, ze zijn ook nog eens brandgevaarlijk. Door slechte ventilatie kan zowel het rendement als de levensduur van de zonnepanelen afnemen. Gelukkig zijn er een aantal opties om zonnepanelen hiertegen beschermen.